Français English Deutsch Nederlands 

De Living History Richtlijn

Reconstitutions historiques du Premier Empire...autrement!

Nouveautés:

09/02/2024:

  • Nouveau documentaire de la sortie "La Boissière-Ecole 1815" (Edition 2023) en ligne! (Réalisé par Les Capsules de l'Histoire)De Living History Richtlijn

Historisch reenactment is een hobby die de laatste jaren gestaag groeit. Op de slagvelden en in de kampementen in heel Europa zijn er veel nieuwe deelnemers van deze hobby bijgekomen, waarbij gezegd moet worden dat hun motivatie om mee te doen zeer verschillende redenen kan hebben.
Helaas heeft dit succes een negatief effect op de kwaliteit, veiligheid en authenticiteit. 
Rond de tenten en op de slagvelden zien we een toename van anachronismen: plastic flessen en plastic tassen, fris- en bierblikjes, modern gereedschap, bekers, borden en bestek van roestvrij staal, enzovoort. Ons moderne brein is gewend aan deze spullen en we zien niet gelijk dat deze niet behoren in onze hobby, aangezien we gewend zijn om dit alles in ons dagelijks leven in de 21ste eeuw te gebruiken.
Dit is slechts het zichtbare deel van de ijsberg, als we beter kijken naar de uniformen die gedragen worden, zien we vaak dat hier moderne middelen en shortcuts gebruikt zijn die tegenstrijdig zijn met de normen en gebruiken van onze voorouders

Het doel van deze Richtlijn is niet het opleggen van een eenduidige structuur in het historisch reenactment, maar juist het voorstellen van gedeelde regels en toezeggingen van die reenactors die de wens hebben hun historische beleving te verdiepen, en hierdoor een tijd en plaats in het verleden en de dagelijkse levens van de soldaten uit dit verleden, te herbeleven.  Door deze richtlijn te onderschrijven, zullen die reenactors een aantal regels beloven te respecteren dat zeker het realisme en athenticiteit van hun uitbeelding zal verhogen.

De living History Richtlijn is opgebouwd uit verschillende artikelen die handelen over iemands uniform, interpretaie van regels uit die periode en de interactie met zowel andere reenactors als het publiek, in  de visuele kwaliteit en veiligheid, waar vaak te licht over gedacht word.

Van diegenen die deze Richtlijn onderschrijven worden alleen verwacht dat zij de regels tijdens evenementen die volgens deze Richtlijn worden georganiseerd, volgen. Buiten deze evenementen zijn zij vrij om zich te gedragen zoals zij willen en die kleding te dragen die zij zelf acceptabel vinden (alhoewel het aangemoedigd word om deze regels op andere evenementen te blijven volgen). Echter, het is van belang in te zien dat evenementen die worden georganiseerd door de Richtlijn of volgens de regels van de Richtlijn deze regels strikt  worden gevolgd, zodat iedereen zich zo veel mogelijk kan onderdompelen in de hobby.

De artikelen van deze Richtlijn zijn niet onveranderlijk. Zij kunnen op elk gewenst moment aangepast worden, op verzoek bestudeerd worden en, in conform hun toepasbaarheid, toevoegingen krijgen of veranderd worden. De Living History Richtlijn is een collectief project waarbij ieder persoon een aandeel heeft in de voortgang hiervan.

Rejoignez le réseau!

Vous êtes reconstitueurs du Premier Empire? Alors venez rejoindre la communauté de la Charte d'Histoire-Vivante.

Autres informations

Une question particulière? Une remarque générale?
Cliquez sur le bouton pour m'envoyer un message


Site web créé avec Lauyan TOWebDernière mise à jour : vendredi 9 février 2024